H.G.Wells - Zaman Makinesi kısa özet

Orijinal adı : The time Machine.
Çeviren : Volkan Gürses.
Sayfa sayısı : 107
Kategori : Bilim-kurgu, fantastik.
İthaki Yayınları.


                              Özet

19.yüzyılın sonlarında İngiltere'de bir bilim adamı akşam yemeğine çağırdığı konuklarına zaman makinesi olduğunu iddia ettiği bir aygıtı gösterir.
Saygıdeğer konukları ona inanmayı reddeder,ancak bir hafta sonra tekrar evinde toplandıkların da onu bitkin,sefil ve perişan bir halde bulurlar.802701 yılında,bir zamanlar Londra'nın bulunduğu noktada tanık olduğu yaşamı anlatır onlara..
Geleceğe yolculuk etmiş , geleceğin ırkıyla tanışmıştır; birer peri kadar hoş,meyveyle beslenen, yaşamlarını neşeli bir tembellik içinde geçiren sevimli torunlarımızla...
Ancak insanın evriminin tek sonucu,dünyayı miras alan tek tür onlar değildir.Yeraltındakı tünellerde yaşayan başka bir canlı türü daha vardır.




Bilim kurgu serüvenini başlatan ilk ve en görkemli adımlardan biri olan bu klasik romanda H.G.Wells, insanoğlunun hiç eskimeyecek zaman yolculuğu düşünden yola çıkarak yaşam biçimlerimizin evrildiği yönü sorguluyor.


Kitaptan uyarlanarak iki film çekilmiştir.


1960 yılında George Pal tarafından yönetilen “The Time Machine” ve 2002 yılında Simon Wells’in yönettiği “The Time Machine” filmi.



Herbert George Wells hayatı :

1866’da Bromley’de doğdu. Doktor Moreau’nun Adası, Görünmez Adam, Dünyaların Savaşı ve Zaman Makinesi gibi eserleriyle, bilim kurgunun “eğlencelik” bir edebiyat olmadığını, uygarlığımızın nereden gelip nereye gittiğini bir tokat gibi yüzümüze çarpacak güçte sağlam bir tür olduğunu göstermiş oldu. Çağdaşı Jules Verne ile bilim kurgunun temelleri konusunda ters düştü ve hep daha sert metinler kaleme aldı. Romanların dışında siyasi ve tarihsel metinlere de imza attı. Asimov, Zamyatin, Le Guin gibi yazarlar başta olmak üzere birçok ustanın ilham kaynağı oldu. 1946’da Londra’da öldü.


Hayelleriniz gerçek, yaşamınız güzel olması dileğiyle..İyi günler..
Keyifli okumalar❤️

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KİTAP ÖZETİ : Bir Psikiyatristin Gizli Defteri - Gary Small,Gigi Vorgan